Música en viu: Wax & Boogie a El Paraigua

Música en viu: Wax & Boogie a El Paraigua

Música en viu:
Wax & Boogie als Soterranis de El Paraigua.
Concert de blues, rhythm & blues, boogie woogie, swing.
Dissabte 28 d’abril de 2018 – 23:45h.
El Paraigua. Carrer del Pas de l’Ensenyança, 2, 08002 Barcelona

En aquests darrers anys Wax & Boogie s’ha convertit en un dels millors i mes valorats formats del panorama del Blues, del Rhythm & Blues i del Boogie Woogie.

Ster Wax i David Giorcelli han sapigut captar com pocs el veritable espirit de la música tradicional del poble afroamericà per transformar-lo en el seu propi medi d’expressió. El seu coneixement del llenguatge de la música negra es ampli, ric i variat. Ster i David es mouen amb serenitat i aplom per les corrents més diverses del génere.

Shuffles, boogie woogie, rock ‘n’ roll, swing o jumps formen part del seu repertori habitual, sense oblidar els intensos i càlids “Slow down”. En ells podem apreciar la força i el feeling que tant David al piano com Ster a la veu, com la resta de músics que els hi acompañen, imprimeixen a aquesta modalitat del Blues que els negres del “South Side” van desenvolupar en Xicago ja fa uns decenis.

D’altra banda, les influències de Kansas City, el blues texà i el R&B dels anys 50 son presents durant tota la obra de la parella i, constantment fan resó de les ombres de Pete Johnson, Albert Ammons, Otis Spann, Esther Phillips, Big Maybelle, Big Joe Turner, Johnny Otis, Amos Milburn, Wynona Carr entre d’altres corresponent als anys 40 i 50.

Efectivament, els Wax & Boogie s’apoderen del boogie woogie dels 30, el swing dels 40, i el rythm and blues dels 50. Al capdavant, la veu de Ster Wax, amb Lavern Baker, Ruth Brown o Big Maybelle, com les seves grans influències. Al piano David “Boogie” Giorcelli, un dels més importants exponent del boogie piano a Europa. Tota una combinació explosiva.

El grup centra el seu repertori en el Blues i Boogie Woogie més primitiu. El piano de Giorcelli, es recrea en els vells Barrelhouses i Honky Tonks de New Orleans, mentre Vilardell matisa el vell caminar d’un tren sobre les seves baquetes. A això se li afegeix l’elèctrica, sensual i potent veu de Ster Wax, creant un clímax de Blues a cada concert. Fruit d’això, en el que porten de camí, han tingut l’oportunitat de tocar en sales i festivals de prestigi al nostre país com el Festival de Blues de Benicàssim i de Cerdanyola, sala Milano, Bel-luna …. i en la seva cita anual a les Nits de Blues Piano al Caveau de la Huchette parisenc.

Wax & Boogie:
David Giorcelli – Piano
Ster Wax – Veu
Carles Domingo: bateria

Wax & Boogie - El Paraigua - Guest Music


Guest Music [Contacte]
Promotora musical – Difusió musical – Programació musical Música en viu Barcelona- Música en directe Barcelona – Promotora musical Barcelona – Difusió musical Barcelona – Programació musical Barcelona