Diumenge 30 d’octubre / 18 h / Teatre Monumental
22 € | 20 € Jubilats i socis del Foment | 18 € Aturats i estudiants | 11 € Altres descomptes.
“La del Manojo de Rosas” a càrrec de la companyia Rafató Teatre
Obra original d’Anselmo C. Carreño i Francisco Ramos Castro, amb música del mestre Pablo Sorozábal. Va ser estrenada a Madrid, al Teatro Fuencarral el 13 de novembre de 1934.

 

Ascensión, més coneguda com La del manojo de rosas, és una florista de família de classe alta a qui la fortuna li va fer una mala passada.
A l’Ascensión la pretén en Ricardo, un aviador una mica esbojarrat; però ella només té ulls per a un mecànic que treballa al taller que hi ha davant de la seva botiga, en Joaquín, que no para de fer-li broma.
Finalment, l’Ascensión i en Joaquín es confessen el seu amor. El problema arriba quan ella descobreix que en Joaquín ve d’una família benestant. L’Ascensión se sent enganyada i deixa la relació.
La trama continua amb els dos protagonistes enfrontats i amb les situacions que creen un tercet molt divertit: Clarita, Capó i Espasa.
Al final de l’obra, la raó aconsegueix imposar-se i tot torna a la normalitat.
La partitura és d’una gran riquesa, caldria destacar-ne el popular duo “Hace tiempo que vengo al taller”, la romança de baríton “Madrileña bonita”, l’emotiva romança de soprano “Una rosa en su tallo”, i els dos duets còmics, sense oblidar, el duo de baríton i tenor, el quintet còmic, el concertant, etc.
Rafató Teatre com a productora de teatre líric comptem amb una llarga trajectòria i disposem de professionals de gran renom del món de l’òpera i la lírica per les nostres representacions.
Durant els últims anys hem desenvolupat una gran labor en la difusió de la sarsuela, que sempre representem amb respecte i rigor.
Solistes principals: Nurià Vilà, soprano; Xavi Fernández, baríton; Facundo Muñoz, tenor, i Marc Calvo, primer actor. Amb l’Orquestra Chalumeaux. Cor titular de la Companyia de Sarsuela Ciutat Comtal. Direcció musical de Xavi Dolç. Coordinació general de Rafa Miralles. Organitzen: Foment Mataroní i Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró Amb la col.laboració de Guest Music (www.guestmusic.es)